Standardi

Standardi

 „Makovica a.d." je tokom svog poslovanja implementirala standarde ISO 22000: 2005, OHSAS 18001:2007 kao i HACCP sistem bezbednosti hrane u cilju stalnog praćenja i preispitivanja poslovnih procesa, kako bi se obezbedilo konstantno napredovanje i širenje firme. Sertifikaciju je izvršila  „Quality Austria", jedna od vodećih evropskih kuća za kontrolu i sertifikaciju u prehrambenoj industriji. HACCP standard je sistem za identifikaciju, ocenjivanje i kontrolu opasnosti od značaja za bezbednost hrane. Nakon što ga je objavila "Svetska zdravstvena organizacija FAO/WHO" i nakon što ga je preuzeo evropski poljoprivredni sektor i njegovo zakonodavstvo, HACCP je postao temelj svih sistema bezbednosti hrane. Obuhvata niz postupaka u svim procesima proizvodnje, od ulaznih sirovina, rukovanja, prerade, pa do distribucije. Korist od sertifikacije HACCP sistema sa jedne strane sastoji se u optimizaciji implementiranog HACCP sistema, a sa druge strane u potvrdi ispunjenosti propisanih obaveza i efikasnog praćenja rizika od pojave opasnosti po bezbednost namirnica. Najvažnija korist je porast poverenja u bezbednost hrane kod kupaca na veliko i kod krajnjih potrošača.

     unifermleogo    REGLOGO FA ENG

AKTUELNO

kuvanje1

vesti1

galerija1